KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) İlahiyat Fakültesince 6. Tasavvuf Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı ve "Toplum Bilim ve Tasavvuf" çalıştayı düzenlenecek.

Yarın başlayacak olan toplantı ve çalıştayla ilgili açıklamada bulunan KBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, 100 üniversiteden yaklaşık 120 akademisyenin katılacağını söyledi.

Farklı ideolojik yönlendirmelerle toplumları başka yönlere kanalize etmek isteyenlerin çıkabildiğini ifade eden Yücer, şöyle konuştu:

"Niçin sosyoloji ve tasavvuf?' sorusu akla gelebilir. Sosyoloji reelden hareket eden, reeli analiz edip sonuçlar çıkartmaya çalışan bir bilim dalı. Tasavvuf ise kitabi olan, ahlaki olan, etik olandan hareketle ferdi, fert üzerinden de toplumu inşa eden bir bilim dalı. Çalıştay esnasında birincisi her iki anabilim dalının usul, metodolojileri tartışılacak, ortak alanları üzerinden birleşen, kesişen ve farklılaşan yönleri tartışılmış olacak."

Yücer, koordinasyon toplantısının en önemli özelliğinin reel ile uyuşması olduğunu vurgulayarak, "Yani, 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte toplumun bütün katmanlarında başlayan tartışmalara bir cevap aranacak. Yani 15 Temmuz'dan sonra bu toplumun zeki, çalışkan, mütedeyyin insanları içerisinden çıkmış bir gurubun anarşizm ve terörizme kayarak, yine kendi toplumuna, insanına silah çeker hale geldiği tartışılacak." ifadesini kullandı.

Gazetecilerin Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilgili sorularını da yanıtlayan Yücer, "Bu örgüt hem dinimizi hem de dindarlarımızı tüketmiştir. Bu ülkenin muhafazakarları 'çocuklarımız okusun, doktor, avukat olsun, ülkesine, milletine hizmet etsin.' diye büyükşehirlere gönderirken veya bu yapıya çocuklarını teslim ederken, vatanına ihanet etmesini asla beklemezdi, asla ummazdı, tahmin etmezdi." değerlendirmesinde bulundu.

6. Tasavvuf Anabilim Dalı Koordinasyon Toplantısı ve "Toplum Bilim ve Tasavvuf" çalıştayı 2 gün sürecek.