TRABZON (AA) - Trabzon'da su ürünleri av sezonunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Bu gece 00.00'dan itibaren başlayacak av sezonu için Trabzon Valiliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Akçaabat ilçesindeki Akçakale Limanı'nda tören gerçekleştirildi.

Vali Yücel Yavuz, burada yaptığı konuşmada, bereketli bir sezon temennisinde bulundu.

Balıkçılığın zor bir iş olduğunu dile getiren Yavuz, denizin bereketinden yararlanılması için belirlenen kurallara uyulması gerektiğini ifade etti.

Yavuz, bu konuda önemli çalışmalar olduğunu belirterek, "Altın yumurtlayan tavuğu kesmemek için belirlenen kurallara mutlaka uymalıyız. Bu bakımdan denizden çıkan bu ürünü iyi korumamız gerekiyor. 2016-2017 av sezonunun bol ve bereketli olmasını diliyorum." dedi.

- "Hamsi Karadeniz'deki bereketin simgesidir"

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay da Türkiye'deki su ürünlerinin yarısından fazlasının Karadeniz'de üretildiğini kaydetti.

Karadeniz'de hamsinin önemine değinen Gülbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hamsi Karadeniz'deki doyuruculuğun, bereketin simgesidir. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde yaklaşık 110 kilometrelik kıyı şeridine sahip Trabzon, bin 68 adet 5 ile 50 metre arası balıkçı gemisi, 25 yardımcı gemi ve 4 bin 931 balıkçı tayfası ile balıkçılık sektörüne önemli bir katkı sağlamaktadır. Ayrıca il müdürlüğümüzce ruhsatlandırılan 4 bin 28 amatör balıkçı, deniz ve iç sularda sportif amaçlı balıkçılık yapmaktadır."

Tören, Kuran'ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından sona erdi.

Öte yandan, denize temsili olarak ağ bırakma işlemi hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Törene, AK Parti MKYK üyesi ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Çarşıbaşı Kaymakamı Hakan Hakyemez, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü İstatistik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Erdinç Güneş, Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, balıkçı kooperatifi üyeleri ve balıkçılar katıldı.