Sakarya’da ördek avlamak için kayıkla nehre açılan iki amcaoğlundan biri, kayığın alabora olması sonucu düştüğü suda kayboldu.
Kocaeli’nin Gebze ilçesinden ördek avı için baba ocağı olan Karasu ilçesi Adatepe Mahallesi mevkiinde sabahın erken saatlerinde Sakarya Nehrine gelen iki amcaoğlu Şaban Abuçka (45) ile Süleyman Abuçka (40), kayıkla nehre açıldı. Kayığın devrilmesi sonucu suya düşen iki amcaoğlundan Şaban Abuçka yüzerek kıyıya çıkmayı başarırken, Süleyman Abuçka ise tutunduğu kayık ile birlikte nehirde sürüklenmeye başladı. Nehirden kendi imkanlarıyla çıkmayı başaran Şaban Abuçka’nın haber vermesiyle olay yerine jandarma ekipleri geldi. Kısa bir süre sonra verilen ihbar üzerine olay yerine AFAD ekipleri de geldi. İlk planda verilen bilgiler doğrultusunda şişme botlarla nehre inan ekipler, nehrin üç kilometrelik kısmını hem karadan hem de su üzerinden aradı. Arama çalışmalarında sonuca ulaşamayan ekipler, daha sonra nehre ağ atarak aramaya başladı. Yaklaşık 8 saattir devam eden arama çalışmaları sırasında Süleyman Abuçka’nın ağabeyi İbrahim Abuçka ve yakınları çaresiz bekleyişlerini sürdürüyor.
Öte yandan, bir çocuk babası olan Süleyman Abuçka’nın hafta sonu tatili için Adapazarı’ndan baba ocağına avlanmak için geldiği ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.
(İHA)