AMASYA (AA) - Amasya'da dün nehre düşen otomobilden suya atlayan kişi tarafından kurtarılan iki aylık Elif Beren Gümüş, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti.

Sudan çıkarıldıktan sonra 112 Acil Servis ekiplerince yaralı halde Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Elif Beren'in durumu gece saatlerinde ağırlaştı.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Elif Beren, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yakınları tarafından alınan bebeğin cenazesi, toprağa verilmek üzere Çorum'un Osmancık ilçesine götürüldü.

Kazada yaralanan Elif Beren'in babası Mehmet Gümüş'ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, annesi Sibel Gümüş'ün durumunun iyi olduğu öğrenildi.

- Kazayı gören kişi aileyi sudan çıkarmıştı

Mehmet Gümüş'ün (34) kullandığı 19 AAH 049 plakalı otomobil, Hacılar Meydanı mevkisinde yaklaşık 10 metre yükseklikten Yeşilırmak Nehri'ne düşmüş, kazayı gören Muammer Kiraz, sürücü ile eşi Sibel (34) ve 2 aylık bebekleri Elif Beren Gümüş'ü suya batan araçtan çıkarmış ve 112 Acil Servis ekiplerine teslim etmişti.

Ekmek fırınında çalıştığını, gece mesaisinin ardından evine döndüğü sırada kazayla karşılaştığını, yaptığının insanlık görevi olduğunu belirten Kiraz, şunları anlatmıştı:

"Ben sabah işten geliyordum, birkaç kişi buraya birikmişti. Bir baktım ki araba ters dönmüş ırmağın içine. 'Biri çıktı mı içinden, çıkmadı mı?' diye sordum, herkes 'Arabanın içindeler.' dedi. Ben de acilen aşağıya indim, aşağı indikten sonra kapıyı açmak için zorladım, kapılar biraz zorlandı. İlk bayanı aldım, sonra beyefendiyi aldım, onun emniyet kemeri bağlıydı, onu biraz zor çıkarttım. Sonra çocuğu gördüm, çocuk suyun yüzünde yüzüyordu, çocuğu da aldım. Sağlık ekipleri geldi. Doktor elimden alıp kalp masajı yapmaya başladı. Allah yardım etsin, inşallah kurtulurlar."