AMASYA (AA) - Amasya İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, vatandaşlardan 112 çağrı merkezinin gereksiz aramalarla meşgul edilmemesini istedi.

Nergiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 112 çağrı merkezine günlük 500 çağrı geldiğini, bunların çoğunun da asılsız çıktığını söyledi.

Asılsız ihbarların diğer insanların haklarını gasbetme anlamına geldiğine dikkati çeken Nergiz, “İlimizde 17 adet 112 istasyonumuz bulunmakta. Amacımız vakalara en kısa sürede ulaşmaktır. İl ve ilçe merkezlerinde vakaya ulaşma süremiz 10 dakikanın altındadır. Köylerde ise 30 dakikanın altındadır. Günlük 500’ün üzerinde ihbar alıyoruz. Ancak vaka sayısı 80’leri buluyor. Gereksiz meşgul ediliyoruz.” diye konuştu.

Her gelen çağrının değerlendirildiğini aktaran Nergiz, şunları kaydetti:

“Asılsız çağrılar ile sürekli karşı karşıya kalıyoruz. Bazı çağrılar sadece personel ile sohbet etmek için gelen çağrılardan oluşuyor. Anne ve babalar çocuklarına oynamaları için telefonlarını veriyorlar. Bu esnada çocuk ekran kilitli olsa bile ulaşılabilen 112’yi arayarak hattı gereksiz yere meşgul ediyor. Sistem üzerinden bu numaraları engelleyebiliriz fakat yarın bir gün gerçekten bu çağrıları yapan kişilerin başına bir iş gelir diye engellemiyoruz. Vatandaşımızdan ricamız çevresinde bu tür işlerle uğraşan kişiler varsa uyarsınlar. Özellikle çocuklarına sahip çıksınlar.”