İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın, Mısır’ın sunduğu ateşkes önerisini reddederek Gazze sorununda diplomatik çözüm kapısını kapattığını söyledi.
İsrail Başbakanı Netanyahu, Kudüs’te İtalyan Dışişleri Bakanı Federica Mogherini ile bir araya geldi. İkili, düzenlenen ortak basın toplantısında İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında yaptığı konuşmada Hamas’ın, Mısır’ın ateşkes önerisini reddederek diplomatik çözüm kapısını kapattığını belirten Netanyahu, “Bu nedenle Hamas, Filistinli siviller ile canlı kalkan olarak kullandığı masum insanların ölümüne sebebiyet veren şiddetin sürmesinin tek sorumlusu haline geldi” dedi.
İsrail’in, ateşkes önerisini kabul etmesini cesurca ve bilgece bulduklarını dile getiren İtalyan Dışişleri Bakanı Mogherini de, “Hamas ve Gazze’deki diğer grupların kararlarını tekrar gözden geçirmelerini ve önümüzdeki saatler veya günlerde öneriyi kabul etmelerini bekliyoruz. Taraflar arasında sürdürülebilir bir ateşkes sağlanabilmesi için yoğun şekilde siyasi ve diplomatik çaba harcayacağız” ifadelerini kullandı. Mogherini, Gazze’de sivillerin hayatını kaybetmelerinden de büyük endişe duyduklarını ifade ederek, bunun bir an önce sona ermesi ve diplomatik sürecin yeniden başlatılması ile uzun soluklu bir çözüme ulaşılmasını umduklarını söyledi.
(İHA)