TOKAT (AA) - Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, ilçelerine deprem takip istasyonları kurulacağını bildirdi.

Özcan, Vakıf İş Merkezinde düzenlenen Deprem Bilgilendirme Paneli öncesi yaptığı konuşmada, Niksar'ın Kuzeydoğu Anadolu fay hattı üzerinde olduğunu söyledi.

İlçelerinin fay hatının üzerinde olması nedeniyle deprem konusunda halkı bilinçlendirmeye çalıştıklarına dikkati çeken Özcan, "Biz bu coğrafyada gerçeklerimizi, eksiklerimizi tespit ederek halkımızın can ve mal güvenliğini geleceğe taşımakla sorumluyuz" dedi. 

Başkan Özcan, şunları kaydetti:

"Fay hattının hareketliliğinin izlenmesi ve depremlerin önceden tespiti konusunda veriler oluşturabilmek için merkezi İstanbul'da olacak şekilde başlangıçta 4 deprem takip istasyonu Niksar çevresinde kurulacak. Sonrasında 2 istasyon daha eklenerek toplam istasyon sayısı 6'ya çıkacak. Bu şekilde çalışmalara devam edilecek. Niksar Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirip kurulacak istasyonlarla bilim adamlarına yardımcı olarak onların yol göstermesiyle gerekli çalışmaları yaparak, halkımızda deprem öncesi, deprem anı ve sonrası için bilinç düzeyinin arttırılması konusunda çalışacağız."