KASTAMONU (AA) - Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu etkinlikleri kapsamında Taşköprü ilçesinde, "Nine/Dede Torun Buluşması" ve 54. Kütüphaneler Haftası etkinliği düzenlendi.

Taşköprü Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İshak, daire amirleri, AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Vali Karadeniz, yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine değindi.

İnternette yer alan birçok bilginin gerçekliğinin tartışıldığını hatırlatan Karadeniz, "Yaşlanmamanın yolu kitap okumaktan kendinizi yenilemekten geçer. Kendinizi yenilemezseniz eskimiş olursunuz. Kastamonu olarak geçmişten gelen kadim kültürümüzü gelecek nesillere aktarabilelim ve yeni edebiyatçılar çıkarabilelim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Taşköprü Bahri Alp Ortaokulunun Kütüphaneler Haftası ile ilgili hazırladığı oratoryo ve skeçler izleyenlerden büyük beğeni aldı.

Hafta dolayısıyla düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programın sonunda Taşköprü Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde Bağcılar Belediyesi'nin desteğiyle yapılan yeni nesil kütüphanede "Nine/Dede torun Buluşması" yapılarak torunlar dede ve nineleriyle kitap okudu.