SİNOP (AA) - Sinop'ta sokakta bulunan bakımsız kedi yavrusunu sahiplenen aile minik kediye "Nipyo" adını verdi.

Kediyi önce besleyen ardından veterinere götürerek sağlık kontrollerini yaptıran bir çocuk annesi öğretmen Derya Ertekin, AA muhabirine, "Nipyo" adını verdikleri minik kedinin artık sıcak bir yuvası olduğunu söyledi.

Vücudunda yaralar olan bakımsız kedi yavrusunun sokakta bir arkadaşının peşine takılarak evine kadar onu takip ettiğini anlatan Ertekin, "İki yaşında bir çocuğum var. Ona arkadaş olsun diye hayvan barınağından bir kedi almayı düşünüyordum. Nipyo'yu sokakta bulan arkadaşım benim kedi alacağımı bildiği için hemen aradı. Ben ve eşim tereddüt etmeden oldukça zayıf olan yavru kediyi alarak hemen bir veterinere götürüp tedavisine başladık. Şu anda veteriner kontrolünde bir haftadır evde mama ile besliyoruz. Çocuğumuz çok mutlu oldu. Kızım onu 'Ninpo' diye çağırıyor. O yüzden adını da 'Ninpo' koyduk. Nipyo'nun artık sıcak bir yuvası var." dedi.

Veteriner Hekim Tamer Ersoy ise, kedi yavrusu bulunduğunda yaklaşık bir aylık olduğunu belirterek, "Bulunduğunda bakımsızdı ve vücudunda yaralar vardı. Süt ve suyla bakıma alındı ve düzenli aşıları yapılıp 3 gün boyunca parazit tedavisi uyguladık. Şu anda durumu iyi." diye konuştu.

Sokakta bulunan kedi yavrusunu bir ailenin sahiplenerek evde bakıma almasının sevindirici olduğunu belirten Ersoy, "Minik kedimiz kendine bir yuva buldu ve sahiplenilmiş oldu. Diğer sokakta yaşayan kedilere göre şanslı. Hayvansever vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını sokakta yaşayan kedi ve köpek yavrularına sahip çıkmalarını bekliyoruz." ifadesinde bulundu.