SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin ile AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şahin, mesajında, Çanakkale Savaşı'na katılan yüce Türk milletinin kıymetli evlatlarının kader birliği ederek aynı safta dua ettiğini, birbirinin umudu olduğunu ve vatanın selameti uğruna tek ulus, tek devlet, tek dil ve tek bayrak için şehitlik mertebesine eriştiklerini belirtti.

Destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunduğuna dikkati çeken Şahin, "İstiklal Savaşında elde edilen zaferin adeta ön sözü, başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden, en büyük kahramanlıklardan biridir. Fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı, var veya yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir." ifadesini kullandı.

Bugünkü nesillere düşen görevin şehitlerin kanlarıyla sulanan, kendilerine emanet edilen kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde bulunulması olduğunu vurgulayan Şahin, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve kutsal toprakları sonraki nesillere daha güvenli şekilde devretmeleri gerektiğini kaydetti.

- Milletvekili Köktaş

Milletvekili Köktaş da Çanakkale destanının dirilişin en güzel örnekleri arasında bulunduğuna işaret etti.

Ecdatlarının vatanın dört bir yanından sevinçle, birlik ve beraberlik içinde, ölümü bile bile vatanı, milleti için Çanakkale'ye şehit olmaya gittiklerini anlatan Köktaş, şöyle devam etti:

"Burada 250 bin şehidimiz şehadet şerbetini içmiştir. Bugün bir arada isek güçlü bir ülkeysek bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. O ruh, o iman o gün nasıl galip geldiyse bugün de içinde bulunduğumuz zamanda yapılan oyunlara karşı aziz milletimiz aynı iman ve ruhla galip gelecektir. O gün nasıl sırtında taşıdığı 275 kilogramlık mermiyle düşman zırhlısını vurarak savaşın seyrini değiştiren kahraman asker Seyit Onbaşı varsa bugün de vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan vatan toprakları için canını vermeye daima hazır Seyit Onbaşılar bulunuyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde olduğu gibi aziz Türk milleti vatanı, istiklali ve istikbali için her zaman görev başındadır."

Köktaş, Allah yolunda, vatanının ve milletinin namusunu korumak, bölünmez bütünlüğünü sağlamak, mukaddes değerlere sahip çıkmak için canını feda eden tüm kahraman şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.