Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 10 mahallede belirlenen saatler arasında kaldırıldı. Yasağın, 6 mahallede devam edeceği bildirildi.
Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, ilçede 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatılarak, “Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallelerindeki sokağa çıkma yasağı 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü saat 14.00 itibariyle kaldırılmıştır. Ancak bu mahallelerde 30 gün süreyle akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı devam edecektir. İlgili kanun hükümlerince; Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ikinci bir emre kadar devam edecektir. Vatandaşlarımızdan yasak olan mahallelere can güvenlikleri açısından girilmemesi ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi önemle rica olunur” denildi.
Açıklamada, “Ayrıca vatandaşlarımız, Nusaybin İlçemizde terör örgütünün verdiği hasar ve zararların tespiti için Nusaybin Kaymakamlığına, ikamet ettikleri ilçe kaymakamlıklarına ve Mardin Valiliği’ne başvuru yapabileceklerdir. Vatandaşlarımıza, can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağından dolayı gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ederiz” ifadelerine de yer verildi.
(İHA)