CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM’de AK Partili milletvekillerine fırlatmak istediği ayakkabıyı ucuzluktan aldığını söyledi.
TBMM Genel Kurulu’nda AK Partili milletvekillerine yönelip ayakkabısına dokunarak “Şeytan diyor ki, çıkart şu ayakkabıyı, fırlat” ifadelerini kullanan CHP’li Nazlıaka, Meclis Genel Kurulunda dün yaşanan olaya ilişkin yaptığı açıklamada ayakkabısını ucuzluktan aldığını belirtti.
CHP’li Nazlıaka, Genel Kurulda kürsüden konuşma yaptığı esnada Meclis tutanaklarına yansıyan ilginç diyaloglar oldu. AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Nazlıaka’ya yönelik “Botokstan görünmüyor gözlerin” ifadelerini kullanırken, Nazlıaka, bir milletvekilinin yaptığı konuşmada giydiği ayakkabıyı magazinel bir boyuta taşıdığını belirtti. Ayakkabısını ucuzluktan aldığını söyleyen Nazlıaka, “Bu arada benim çok pahalı bir ayakkabı giydiğimden de bahsetmiş, onu da söyleyeyim size, ayakkabı üç yıl önce ucuzluktan aldığım bir ayakkabıydı, ucuzluktan” dedi.
Nazıaka’nın bu ifadesinin ardından AK Partili Gökçen Özdoğan Enç, “Vah vah, Meclisin kuru temizlemesini kapattırdın be” diyerek Nazlıaka’ya cevap verdi. Konuşmasını sürdüren Nazlıaka, “Ama sizleri o ayakkabıyı bile atmaya değer bulmadım. Bir söz vardır, bilir misiniz, ‘nice insanlar gördüm, üzerinde elbiseleri yoktu, nice elbiseler gördüm, içinde insanlar yoktu” diye konuştu.
Ayrıca, Nazlıaka’nın konuşması boyunca kürsüye arkasını dönen AK Partili Şirin Ünal, Nazlıaka’yı protesto etti.
(İHA)