Hayat Eli Sadaka ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Doğrul, kendisinin de yaralandığı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşadıklanı anlattı. Doğrul olay gününe ilişkin, “Tankı üzerimize sürmeleri ve benim buna bizzat şahit olmam, beni derinden etkiledi, düşüncelerimi ve bakış açımı değiştirdi” dedi.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürülüğü’ne giden Doğrul, olay gününe ilişkin şunları söyledi:
“Meydana gelen olaylarda şehit olan kardeşlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Biz o gün akşam 15’ini 16’sına bağlayan gece olayları haberlerden öğrenerek bir keşif yapmak için gittik. Fakat gittiğimizde gerçekten çok ürkütücü bir tabloyla karşılaştık. İnsanlar birbirlerini öldürmemesi için birilerine sesleniyordu. Bizde o insanların arasına karıştık. Asker ile polis birbiriyle mücadele içindeydi. Askerin kullandığı tankın bizim bulunduğumuz kalabalık içine sürdüğünü gördük. Bizim üzerimize sürmesi birçok kardeşimizin ölmesine ve yaralanmasına sebep olacaktı. Tankı üzerimize sürmeleri ve benim buna bizzat şahit olmam beni derinden etkiledi, düşüncelerimi ve bakış açımı değiştirdi.”

"Her iki ayağıma kurşun isabet etti"
Darbe girişimi sırasında açılan ateş sonucu yaralanan Doğrul, “Tankın kalabalığın içerisine sürmesinden sonra içeride asker ve polis birbiriyle çatışıyordu. Bize polis kardeşimizin mühimmatı bittiği noktasında bir bilgi ulaştı. O an 30 kadar bir arkadaşla Ankara emniyetinin giriş nizamiyesinden girdik. Daha sonra helikopterden bir bombalama geldi. Gizlenme yeri aradık. Bombalamanın ışığı ile gördük ki 4 tane araç vardı. Bunların üzerlerinde askerler vardı. Biz ateş açan askerleri ikna etmeye çalışırken, tankın dışına ateş açılmaya başladı. Biz kendimizi de emniyete almaya çalışırken tekrar helikopterle saldırı oldu. Ben askeri aracın kenarına uzanmıştım, o arada sağ ayağımdan yara aldım. Kalkmaya çalışırken de sol ayağımdan kurşunla yaralandım” ifadelerini kullandı.

“Polis, yaralı askeri hastaneye getirdi”
Olay günü yaşadığı manzaradan etkilendiğini dile getiren Doğrul, “Ben yaralandıktan sonra sürünerek çıktım. 5-6metre kadar süründüm. Oradaki insanlardan yardım istedim. Özel araca bindirerek beni hastaneye götürdüler. Orada hastaneye gelince biz polis kardeşlerimizi görmedik, ama polis kardeşlerimiz bizi görmüşler. Polis orada yaralanan bir asker kardeşimizi almış, hastaneye getiriyor. Bunu yapmaya bilir ama nasıl yapmasın o onun kardeşi, o askeri aldı hastaneye getirdi, ona zarar gelmesin diye” şeklinde konuştu.
“Bu devlete millete Allah bu acıyı bir daha yaşatmasın hepimizin soluyacağı hava, yiyeceği ekmek var” diyen Doğrul, “Bu memlekette olmayan yok. Dışarıdaki dış düşmanın işi bu. Ama oradaki asker bunu bilmiyor ki” diye konuştu.
(İHA)