Türkiye’de etkisini gösteren kar yağışı eğitim öğretimi kesintiye uğratırken bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Kar yağışı nedeniyle Ordu’nun bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.
İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede devam edem kar yağışı sebebiyle Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamı, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş,Şenbolluk Mahalleleri, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildi.

UŞAK’TA OKULLAR SALI GÜNÜ TATİL
Uşak genelinde Valilik kararıyla Salı günü tüm okullar tatil olurken, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel idari izinli olacak.
Valilik tarafından yapılan açaıklama da; “Uşak Meteoroloji Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için İl Merkezi ve İlçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 06.01.2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir.” Denildi.
Ayrıca Valilik tarafından İl Geneli ve İlçelerde dahil olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel 06.01.2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile idari izinli sayılması kararlaştırıldığı belirtildi.

MALATYA’NIN ARAPGİR İLÇESİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ
Malatya’nın Arapgir ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.
Arapgir ilçesinde kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi üzerine okullar tatil oldu. Birçok bölgede yağan kar ilçeleri beyaza bürüdü. Hayat durma noktasına gelirken, Pötürge ilçesinde ise elektrik kesintileri yaşandı. Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı karayolları karla kaplandı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının akşam saatlerine kadar devam etmesinin ardından Arapgir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar bir gün süreyle tatil edildi.
(İHA)