İstanbul Ataköy sahilinde bulunan inşaatlar, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı üzerine belediye ekipleri tarafından mühürlendi. TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu ise karara itiraz edeceklerini belirtti.
Ataköy sahilinde yapımı devam eden inşaatlar, Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda mühürlendi. Mühürleme işlemine Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Kerimoğlu, kararı Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığını belirterek, “Ataköy sahilindeki yapılaşmayla ile ilgili Bölge İdare Mahkemesi’nin almış olduğu yürütmeyi durdurma kararları ölçeğinde biz de buraya mahkeme kararlarını uygulamak için geldik. Karar gereğince Ataköy sahildeki yapılaşmalarla ilgili olarak biz de belediyemizin üzerine düşen görev olan mühürleme işlemini yapacağız” dedi.
Daha sonra zabıta ekipleri ve vatandaşlar inşaat alanına doğru yöneldi. Burada inşaat yetkilileri, belediye ekipleri ve vatandaşlara baret takmadan inşaat alanına girilemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine vatandaşlar ve görevliler arasında küçük bir tartışma yaşandı. Daha sonra vatandaşlar ve zabıta görevlileri inşaat alanına girdi ve inşaatları mühürledi. Alanda bulunan TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu ise yapılan işlemin kanuna aykırı olduğunu belirterek, kendilerinin de Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunacaklarını söyledi.
Vatandaşlar bir süre daha alanda kaldı ve zaman zaman çalışanlarla tartıştı. Grup daha sonra çalışanların inşaattan inmesinin ardından alandan ayrıldı.
(İHA)