TRABZON (AA) - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Trabzon İl Müdürlüğü tarafından, "O Kahraman Benim" projesi kapsamında stant açıldı.

Vatandaşların afet ve acil durumlara karşı bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan "O kahraman benim" projesi kapsamında AFAD Trabzon Müdürlüğünce,15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Veysel Kaynak'ın resimleriyle 15 Temmuz'un da anlatımının olduğu stant açılarak, vatandaşlara gönüllülük hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

AFAD İl Müdürü Ömer Kıratlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının 15 Temmuz vesilesiyle şehitleri anmak ve o günü insanlara anlatmak olduğunu söyledi.

AFAD olarak "O kahraman benim" adlı bir de projeleri olduğunu dile getiren Kıratlı, proje kapsamında da standa gelen kişileri bilgilendirerek, gönüllülük başvurularını aldıklarını ifade etti.

Kıratlı, projedeki hedeflerinin AFAD'a acil durumlarda yardımcı olabilecek gönüllüler kazandırmak olduğunu da vurgulayarak, "Kızılay'da ve diğer gönüllü STK'larda olduğu gibi bizler de gönüllü vatandaşlarımızdan becerilerine göre destek almak istiyoruz. 15 Temmuz vesilesiyle kampanyamızı yürüteceğiz. Hem gönüllü kazanmaya çalışıyoruz, hem de Fırat Kalkanı Operasyon bölgesinde lojistik depolarımız var. Oradaki ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyamız var. Onu da sürdürüyoruz. Güzel bir etkinlik yaptığımıza inanıyorum." diye konuştu.

- "Depremlerde, selde ve heyelanlarda gönüllülerimiz çok önemli"

AFAD için 18 yaşından 65 yaşına kadar herkesin gönüllü olabileceğini belirten Kıratlı, başvuru yapan kişileri de daha sonra eğitimlere alacaklarını ifade etti.

Kıratlı, eğitimlerde önce AFAD'ı anlatacaklarını işaret ederek, şöyle devam etti:

"İlk yardım ile herkesin yeteneğine göre de diğer konular hakkında bilgilendirmede bulunacağız. Böylece herkes bir alanda ihtisaslaşmış oluyor ve bu kişileri afet ve acil bir durumda yardıma çağırıyoruz. Müsait olan gönüllülerimiz de bize yardıma gelecek. Depremlerde, selde ve heyelanlarda gönüllülerimiz çok önemli."

Projeye özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çeken Kıratlı, başvuruların sadece formlarla değil, internet üzerinden de yapıldığını kaydetti.

Kıratlı, standın 15 Temmuz etkinlikleri tamamlanıncaya kadar 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'nda açık kalacağını da sözlerine ekledi.