AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Eylül’de yapılacak olan Adli Yıl açılış töreniyle ilgili olarak, “Eğer Yargıtay Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam. Orada Yargıtay başkanı sadece konuşacaksa eyvallah” dedi.
AK Parti’nin 13. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, 1 Eylül’de Adli Yıl Açılış töreniyle ilgili olarak, “Benim için katılımlar çok önemli. Yagıtay’da da katılacak olanlar çok önemli. Danıştay’da yaşadığımızı biz yaşamak istemeyiz. Bildiniz gibi Baro Başkanı burada konuşmam durumunda değildir. Bir teamüldür, eğer Yargıtay Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam” diye konuştu.
Gazetecilerin konuşma sürelerini 20 dakikaya düşürdüğü yönündeki planlamanın sorulması üzerine ise Başbakan Erdoğan, “Beni süreler hiç ilgilendirmez. Katılmam, orada kendisi Yargıtay başkanı sadece konuşacaksa eyvallah, ödüllerini vesaire eyvallah. Zaten işin aslı formatında, yasal formatında bu yok ki. Neymiş teamülmüş, bir teamül arıyorsanız böyle bir yerde konuşması gereken Yargıtay üzerinde böyle bir şey aranıyorsa orada Cumhurbaşkanı konuşur. Cumhurbaşkanı gelip de orada baro başkanını dinlemek durumunda değil. Bugüne kadar bu tür şeyler olduysa artık bunların reforme edilmesi lazım. Bütün bunlara rağmen Yargıtay başkanı orada konuşacaksa Yargıtay başkanını ben de seve seve dinlerim. Yargıtay’ın başı olduğu için dinlerim” diye konuştu.
(İHA)