Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasından yaralı olarak kurtarılan ve ambulansa bindirilirken çizmelerini çıkarmak isteyen maden işçisi Murat Yalçın, Şanlıurfa’da arkadaşları için dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı.
Maden faciasından yaralı olarak kurtarılan ve ambulansa binerken çizmelerini çıkarmak isteyen maden işçisi Murat Yalçın, tüm Türkiye’yi ağlatmıştı. Şanlıurfa Müftülüğü tarafından gönderileceği umre seyahati öncesi 11 peygamberin izini taşıyan Şanlıurfa’ya gelen Murat Yalçın, İbrahim Peygamber’in doğduğu mağara ile ateşe atıldığı yer olarak inanılan Balıklıgöl’ün de yer aldığı yerleşkeyi gezdi. Yerleşke içerisindeki Şanlıurfa’nın en büyük camilerinden olan Dergah Camii’nde ikindi namazını kılan Yalçın, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden, yaralanan ve şuanda çalışan tüm madenciler için dua etti. Manevi ve duygusal anlamda yoğun bir gün geçiren Yalçın, gözyaşlarına hakim olamadı.
Gezi ile ilgi veren Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Soma’daki facianın kendilerini çok üzdüğünü, madenci Murat Yalçın’ın ise ambulansa binerkenki hareketinin de kendilerini çok duygulandırdığını ifade etti. Yıllardır Türkiye’nin çeşitli illerindeki hacıların kutsal topraklar ziyareti öncesi 11 peygamberin izini taşıyan Şanlıurfa’yı da gezdiğini hatırlatan Açık, bu nedenle Murat Yalçın ve ailesini 3 gün boyunca Şanlıurfa’da ağırlamak istediklerini ifade etti. Yalçın’ın İbrahim Peygamberin makamının bulunduğu mekanı gezdiğini ve Eyüp Peygamberin makamı gibi bölgedeki kutsal ve manevi değeri yüksek yerlerin ziyaret edileceğini anlatan Müftü Açık, “Soma’daki olaylar bizi çok üzdü. Bu kardeşimizin de ambulanstaki gönülden hareketi bizi çok duygulandırdı. Bu kardeşimize sevgimizi, muhabbetimizi göstermek istedik. O sebeple, kutsal topraklara bizimle gitmek ister misin dedik. Kırmadı bizi, kabul etti. Kendisine yine kutsal toprakları görmeden önce Şanlıurfa’yı görmek ister misin diye sorduk. Yine kırmadı bizi, buralara kadar geldi. 3 gün misafirimiz olacak. Mekke, Medine’nin manevi ortamını görmeden önce Şanlıurfa’nın manevi ortamını görecek inşallah. Yarın cumayı yaşayacak burada. İnşallah sabah namazındaki zikrimizi görecek. İnşallah 15 Haziran’da ailesi ile beraber umre yolculuğuna çıkacak” dedi.
Şanlıurfa’da madenci arkadaşları için dua ettiğini belirten Yalçın ise, “Benim ve ailemi misafir ettikleri için çok teşekkür ederim. Ölen arkadaşlarımızın Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin. Ölen arkadaşlarımıza, şehitlerimize dua ettik. Mekanları cennet olsun. Allah’tan rahmet diliyorum. Her zaman gönlümüzdeler. Ailelerine Allah sabır versin. Yaralı olan arkadaşlarıma da Allah şifa versin. Gereken duaları, destekleri yapıyoruz. Allah cümlemizden tüm Müslümanlardan razı olsun” diye konuştu.
Eskişehir’de yaşayan ve Şanlıurfa’ya gezmeye gelen Bilal Alaca isimli eski bir din görevlisi ise, namaz kılmak için girdiği camide gördüğü maden işçisi Murat Yalçın’ı hemen tanıdı. Yalçın ile sohbet etmeye koyulan Alaca, “Şehri aşk Eskişehir’den peygamberler diyarı Şanlıurfa’ya belki yüzüncü defa gelişim. Sevgiyle, aşkla, sevdayla geliyorum kente. Soma’daki bu olaylar olduğunda, sizin bu kazayı atlattığınız dönemde biz de Çanakkale Şehitliği’nde geziyorduk. Yüreğimiz yandı. O şehitlerimizi rahmetle, dualarla andık. Allah ülkemizi benzeri afet ve kazalardan korusun. Hepimizi böyle kazalardan korusun. Herkes ekmek parası için çalışıyor. Zengini, fakiri, bekçisi, çöpçüsü herkes ekmek parası için çalışıyor. Allah helalinden kazanmayı, harcamayı nasip etsin” diye konuştu.
Alaca’nın nasihatlerini de dinleyen Yalçın, “Allah tekrar göstermesin. Zor. Allah geride kalanlara sabırlar versin” diye cevap verdi.
Yalçın ve ailesi, yerleşke içerisinde gezerek turu tamamladı.
(İHA)