Manisa Soma’da yaşanan maden faciasında yaralı kurtarılan ve “Çizmelerimi çıkarayım mı?” sözüyle gündeme gelen maden işçisi Murat Yalçın ve eşi, umreye gitmek için Şanlıurfa’ya getirildi.
Soma’da meydana gelen maden faciasında yaralı kurtarılan, ambulansa bindirilirken sedye kirlenmesin diye “Çizmelerini çıkarayım mı?” sözleriyle gündeme gelen madenci Murat Yalçın, eşi Hülya Yalçın ve çocuklarıyla birlikte Şanlıurfa’ya geldi. Yolcu otobüsüyle gelen madenci Murat Yalçın ve çocukları, Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde müftülük görevlileri tarafından karşılandı. Çiçeklerle karşılanan Yalçın ailesi, müftülüğün özel tahsis ettiği araçla kent merkezine getirildi. 2 gün boyunca kentte misafir edilecek Yalçın, umreye uğurlanacak.
Öte yandan Yalçın, otobüs terminalinde basın ordusunu karşısında görünce şaşırdı. Ne yapacağını şaşıran Yalçın, görevlilerin de ikna çabası ile açıklama yaptı. Müftülük yetkililerine teşekkür eden Yalçın, “Maden ocağında çalışıp, çalışmayacağı” yönündeki soruya ise, “Bilmiyorum. Zamanı gelince değerlendireceğim” cevabını verdi.
(İHA)