Önceki gün CHP Aydın il binasına asılan ve partililerle polis ekipleri arasında gerginliğe yol açan ve daha sonra da CHP İzmir il binasına asılan pankart, mahkeme kararıyla indirildi.
CHP İzmir İl Başkanlığı binasına dün gece geç saatlerde asılan ve üzerinde yolsuzluk ve rüşvete karıştıkları iddia edilen eski bakanların maskeli fotoğrafının yer aldığı “17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun” yazılı pankart, bugün öğle saatlerinde mahkeme kararıyla indirildi.
İzmir 3. Sulh Ceza Mahkemesi söz konusu pankartın, üzerinde fotoğrafları bulunan Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar’ın eski bakan olmaları nedeniyle “Kamu görevlilerine hakaret suçu” kapsamında olduğu kararını verdi. Mahkemenin verdiği el koyma kararının ardından polis ekipleri parti binasına giderek pankarta el koydu.
Polis ekiplerinin mahkeme kararıyla el koyduğu pankartın bir benzerinin CHP İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri tarafından akşam saatlerinde tekrar aynı yere asılacağı öne sürüldü.
(İHA)