İzmir’in Kınık ilçesini ziyaret eden Başbakan Erdoğan için pide yapan İhsan Tanberk, “Başbakan’ın sofrasına pide yapmak benim için gurur vericiydi” dedi.
Soma’daki maden faciasında en çok şehit veren ilçelerden olan İzmir’in Kınık ilçesini ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit aileleriyle birlikte pide yedi. Başbakan’ın ailelerle yiyeceği yemek için Kınık Belediyesi tarafından 400 pide sipariş edildi. Pideleri
ise 49 yaşındaki İhsan Tanberk hazırladı. 28 yıldır Kınık’ta esnaflık yapan Tanberk, Başbakan için pide siparişi gelince heyecanlandığını ve çok mutlu olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan için 400 kişilik pide hazırlandığını ifade eden Tanberk, bütün pideleri kıymalı olarak hazırladıklarını söyledi. Pidenin fiyatının 4 TL olduğunu ve parasının peşin ödendiğini ifade eden pideci Tanberk, 400 tane de ayran gönderildiğini belirtti. Siparişin tam öğle saatinde verilmesi nedeniyle telaşlandıklarını ancak hemen hazırladıklarını anlatan Tanberk, “Pideleri 1 saat içinde hazırladık. Başbakan’a bir gün pide yapacağım aklıma gelmezdi. Başbakan’ın Kınık’a geleceğini bile tahmin etmezdim. Keşke onunla muhabbet de edebilseydik. Siparişler tam öğle saatine denk geldi. Biraz heyecanlandık. Ama hemen hazırladık. Hastasıyım ben Başbakanımızın. Bütün Kınık da bilir. Başbakan’a kurban olurum. Başbakan’ın sofrasına yemek hazırlamak gurur vericiydi” dedi. Pideleri hazırlayan usta da, Başbakan’a yapacağı pideler için daha çok özendiğini ifade etti.
(İHA)