Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi, Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği ve Alanya Kaymakamlığı’nı ziyaret etti.
Polonya Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, beraberindeki Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü Başkanı Stanislaw Kargul, Antalya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır ve Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği Anna Bielecka Demirbaş ilk olarak AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın’ı ziyaret etti.
Büyükelçi Cieniuch, Türkiye ile Polonya arasındaki 600 yıllık ilişkinin sorunsuz geçtiğini söyledi. Bunun önümüzdeki dönem için büyük bir fırsat olduğuna dikkati çeken Büyükelçi Cieniuch, "Alanya’daki yerleşik Polonyalıları Antalya Fahri Konsolosluğu aracılığıyla izliyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz. Üniversitenizi ise geleceğe dönük işbirliği açısından bir potansiyel olarak görüyorum" dedi.

POLONYALI ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın ise ilk kez yüksek düzeyde bir diplomatı üniversitede ağırladıklarını belirtti. Türkiye ve Polonya arasındaki ilişkiler, Alanya’da yaşayan Polonyalılar ve AHEP’in uluslararası vizyonu olduğu göz önüne alındığında bu ziyaretin çok önem taşıdığını kaydeden Sayın, "Gelecekteki akademik anlaşmalar, karşılıklı akademik işbirlikleri, öğrenci ve akademisyen değişimi açısından bir başlangıç olabilir. Bu ilişkiyi sürdüreceğiz. Kadromuzda da Polonyalı bir öğretim görevlimiz var. Müzik ve grafik bölümlerinde de 2 Polonyalı profesör çalışmaya başlayacak" diye konuştu.

“BAYRAMLARI BİRLİKTE KUTLUYORUZ”
AHEP Üniversitesi Öğretim Üyesi de olan Dernek Başkan Yardımcısı Anna Bielecka Demirbaş da, "Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği’ni 2009 yılında kurduk. Burada bayramlarımızı ailecek kutluyoruz. Aynı zamanda Türk bayramlarını da kutluyoruz. Alanya’da çok mutluyuz. Büyükelçimizle ilişkilerimiz çok iyi. Alanya’da güzel etkinlikler yapmak istiyoruz" dedi.
Antalya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır ise, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri de geliştirmek de görevleri arasında yer aldığını kaydetti.
Büyükelçi Mieczyslaw Cieniuch, ziyaretin anısına Prof. Dr. Erol Sayın Polonya’yı tanıtan bir kitap hediye etti. Büyükelçi Cieniuch ve beraberindeki heyet daha sonra Alanya Polonyalılar Kültür ve Dostluk Derneği’nde yerleşik Polonyalıları ziyaret etti. Büyükelçi Cieniuch’in son durağı ise Alanya Kaymakamlığı oldu.
(İHA)