ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesine 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrenciler için "Beyaz Önlük Giyme" töreni gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Mithat Kıvrak, Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baş Hekimi Doç. Dr. Ahmet Kaya, Opr. Dr. Ömer Ayaşlı, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Beyaz önlük deyince tabii ki akla ilk gelen saflık ve temizlik ama bir o kadar da merhamettir. Merhamet, kendimizi bir başkasının yerine koyup kendimize yapılmasını istemediğimiz hiçbir şeyi başkasına yapmamaktan geçiyor." diye konuştu.

"Bu, öğrencilerimizin en çok dikkat etmesi gereken husustur. Bir insana hizmet ederken ya da bir insanı tenkit ederken yahut yapılan hizmetlerle ilgili konuşurken merhameti elden bırakmamak gerekir." diyen Rektör Yarılgaç, şöyle devam etti:

"Tıp fakültemizin geliştirilmesi, Araştırma Hastanemizin yapılması için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Üniversitemizin ve Tıp Fakültemizin, araştırma hastanesine ne kadar ihtiyacı varsa şehrimizin ve bölgemizin de ihtiyacı var. Bu ihtiyacın zaruretini her platformda dile getiriyoruz. Ankara bürokrasisinde ezberlenir hale geldik. Gönül ister ki öğrencilerimizin hiçbiri eğitimlerini alırken hiçbir zorluk çekmesin, bunu sadece Tıp Fakültesi öğrencilerimiz için söylemiyoruz, bütün öğrencilerimizi işin içine katarak söylüyoruz. Geldiğimiz nokta çok önemli, Üniversitemiz hocalarımızın da katkılarıyla yüzde 300 ila yüzde bin 200 arasında büyüdü."

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan da, geleceğin doktor adaylarını tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Tıp doktorluğunun hiçbir ayrım gözetmeksizin, başka özelliğine bakılmaksızın, sırf insan olarak yaratılmış olmakla kutsal addedilerek onlara yaklaşım sanatıdır. Böylesine ciddi, manevi ve insani yükümlülüğü içinde barındıran bir meslektir. Fakültemize yoğun çalışma temposu sonucunda girdiniz ve zor bir sınavdan başarı elde ederek geldiniz. Bugün bu törende sizlere önlüklerinizi beyaz olarak teslim ediyoruz. Bütün renkleri içinde barındıran beyaz renk saflığın ve temizliğin simgesidir. Soğukkanlılığı, asaleti, masumiyeti, istikrarı ve devamlılığı temsil eder, huzur ve güven verir. Bugün sizlere giydireceğimiz ve meslek hayatınız boyunca üzerinizden çıkarmayacağınız beyaz önlük ve tıp mesleği sizlere birtakım sorumluluklar yüklemektedir."

Tören, Tıp Fakültesine 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrencilere beyaz önlüklerin giydirilmesiyle sona erdi.