ORDU (AA) - Ordu Üniversitesinin (ODÜ), öğrenci kulüpleri iş birliğiyle Halep için yardım kampanyası başlattığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin, "Suriye Yardım Bekliyor" Kampanyası kapsamında, Tıp Fakültesi Morfoloji binasında gelen kışlık kıyafet yardımlarını kabul ettiği belirtildi.

Kampanyanın, 13 Ocak Cuma gününe kadar devam edeceği ifade edilen açıklamada, ilçelerdeki meslek yüksekokulları ile kampüs dışındaki tüm birimlerde de toplama noktaları oluşturulduğu aktarıldı.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, duyarlı öğrencilerin, kendilerine sunulan teklif üzerine Halepliler için bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Suriye'de insanların ateş çemberi içinde kalmış durumda olduğuna işaret eden Yarılgaç, "Gençlerimiz bu konuda çok hassas davranarak yardımsever bir tavır gösterdiler. Bu kampanya ile Halep'te yardıma ihtiyaç duyan insanlara yönelik giyecekler yardım bölgesine gönderilmek için her birimimizde toplanıyor. Öğrencilerimize bu konudaki hassasiyetlerinden ötürü takdirlerimi sunarak teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm Ordu halkını öğrencilerimizin Tıp Fakültesi Morfoloji binasında düzenledikleri bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.