DÜZCE (AA) - Karadeniz Mahalli Off-Road Kupası'nın (KAMOK) 2. ayak yarışları Düzce'nin Konuralp bölgesindeki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde 4-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), Düzce Belediyesi Düzce Otomobil Sporları ve Off-road Derneği (DOSOD) tarafından düzenlenen yarışlarda, Prusias ad Hypium Antik Kenti'nden start alacak sporcular, bölgedeki tarihi güzelliklerin arasında birbirinden zorlu etapları geçecek.

DOSOD Başkanı İsmail Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki önemli değer olan Prusias ad Hypium Antik Kenti'nin güzelliklerini dünyaya tanıtmak için off-road yarışları düzenlediklerini söyledi.

Konuralp Bölgesi'nin turizme kazandırılması adına yarışmaları düzenlediklerini ve parkur çalışmalarına başladıklarını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Buranın turizme kazandırılması amacıyla Düzce Belediyesi ile birlikte 3 gün boyunca misafirlerimizi ağırlayacağız. Festival tadında bir organizasyon hazırladık. Konuralp bizim için çok önemli. Antik kent, şehrin ilk yerleşim yeri ve birçok tarihi esere sahip. Bunları ön plana çıkarmak, turizm anlamında güzel işler yapmak için çalışıyoruz. "

Off-road sporunu tarih ve doğa ile buluşturacaklarını aktaran Aydın, "Yarışmacılarımıza bölgenin tarihi eserlerini tanıtma ve onların tarih-doğa arasında yarışmalarını sağlamak amacıyla çok güzel parkurlar hazırladık. Yarışmanın startını da 'Tarihi Su Kemerleri'nden veriyoruz. Sporcular start alır almaz tarihi doku ile karşılaşacak. Sonrasında antik tiyatro alanı 'Kırk Basamaklar' bölgesinden orman etabına geçerek orman ve gösteri etabı ile yarışları tamamlayacaklar. Dolayısıyla katılımcılar ve izleyiciler Konuralp'in tarihi dokusunu, doğal güzeliklerini off-road sporu ile yaşayacaklar." diye konuştu.

Yarışma direktörü Gürbüz Öztürk de yarışmacıların tamamının Konuralp'in tarihi güzellikleri arasında şölen yaşayacaklarını belirtti.