Her çalışanın her gün saatlerini geçirdiği masasında ya da bölmesinde rahat etmesi ve işlerini hızlı bir şekilde yürütebilmesi için ergonomik alanlar yaratılması şarttır. Bu alanların yaratılmasında işletme sahiplerinin en büyük yardımcısı hiç şüphesiz ofis bölme sistemleri olmaktadır. Ofis bölme işlemi ile ofisindeki yanlış ya da verimsiz alanların hepsini ortadan kaldıran işletme sahipleri çalışanlarının verimlerinin arttığına da kısa süre içerisinde gözleriyle şahit olacaktır.

                Ofis bölme işlemi denildiğinde akla gelen ilk iki yöntem cam bölme ve panel bölme işlemleridir. Bu iki yöntem de ofislerde çalışanların büyük alanlarının herkes için küçük özel alanlara dönüştürülmesi işleminde kullanılır. Cam bölme sistemlerinin panel bölme sistemlerine kıyasla daha fazla kullanıyor olmasının tek nedeni buzlu camın ofis içerisinde daha şık bir görünüm oluşturuyor olmasıdır. Her işletme sahibi için oldukça önemli olan bu görünüm hem çalışanlara hem de müşterilere psikolojik olarak büyük etkilerde bulunmaktadır. Yeni ve şık bir görünüme sahip olan ofislerde çalışanlar işlerini daha büyük şevkle yaparken, ofise gelen müşteriler de bu hoş görünüm karşısında olumlu bir tavır takınmaktadır.

                Ofislerde kullanılabilecek bir diğer yöntem olan bölme duvar yönteminin amacı ve kullanımı ise diğer yöntemlerden biraz farklıdır. Bölme duvar yönteminde işletme sahibi ofis içerisinde bulunan verimsiz boş bir alanı kapalı bir oda haline getirerek yetkileri ve tecrübeleri açısından üst düzeyde olan bir çalışanına oda olarak verebilir. Bu odaların hazırlanma süresi ve pratikliği işletme çalışanlarını bu işlemi sık sık tercih etmeye teşvik etmektedir. Eski tip işlemlerle büyük çapta inşaatlara girecek olan ofis bu yeni sistem ile bir gün içerisinde tamamen değişebilir.