TRABZON (AA) - Of ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlandı.

Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu önünde düzenlenen törende, Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Garnizon Komutanı Asteğmen Feyzullah Kadir Akım, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Ardından Of Belediyesi önünde devam eden törende, Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı ile halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Kaymakam Fırat, törende yaptığı konuşmada, 100 sene önce dedelerinin canlarını feda ederek, bu toprakları göğüslerini siper ederek yurt yaptığını belirterek, "Allah onlardan razı olsun. Torunları da 15 Temmuz'da dedelerinin Ruslara karşı yaptığını, FETÖ terör örgütüne karşı yapmıştır. Dedelerine layık torunlar olduklarını ispatlamışlardır." dedi.

Belediye Başkanı Sarıalioğlu da tarihe adını altın harflerle yazdırmış Of'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü, Türkiye Cumhuriyeti'nin uygar, çağdaş ve aydınlık yüzlü bireyleri olarak gurur ve güven duygularıyla kutlamanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayarak, "Rabbim bir daha böyle günler göstermesin ama tarih tekerrürden ibarettir. Biz uyanık olursak, biz bağımsızlığımızın hangi bedellerle elde edildiğini iyi fark edersek ve çocuklarımızı da öyle yetiştirirsek, tarih tekerrür etmez." diye konuştu.

Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında Of Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu öğrencilerince düzenlenen program ise Of Belediye Toplantı Salonu'nda yapıldı.

KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Hüseyin Karaçam yönetiminde KTÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu eşlinde kahramanlık türküleri söylenen programa, Kaymakam Fırat, Belediye Başkanı Sarıalioğlu, Garnizon Komutanı Akım, Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.