Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Emir Sönmez adlı vatandaş Fethullah olan çocuğunun ismini değiştirmek için adliyeye başvuru yaptı
Gaziantep’te Emir Sönmez adlı vatandaş Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası 10 yaşındaki Fethullah isimli çocuğunun adını değiştirmek üzere adliyeye başvuruda bulundu.

“10 YIL ÖNCE YAPTIĞIMIZ BİR HATA”
Fethullahçı terör örgütü ile bir alakalarının olmadığının belirten Emir Sönmez adlı vatandaş, “Bundan 10 yıl önce yapılmış bir hataydı. Annemin rızasıyla Fethullah koyduk. İslam adamıdır dedik. Allah deyip ağlıyordu. Bizi inandırdı” şeklinde konuştu.

“FETÖ FETÖ DİYE DALGA GEÇİYORLAR”
Çocuğunun ismi ile sürekli dalga geçildiğini ifade eden baba Sönmez, “Oğlumla sürekli sokaklarda dalga geçiyorlardı. FETÖ FETÖ diye dalga geçiyorlardı oğlumla. Baktım çocuğum mağdur oluyor. O halde gidip başvurumuzu yapalım dedim. Başvurumuzu yaptık adliye sarayında. Şu anda onun mücadelesini veriyoruz ve ismini değiştireceğiz. Çocuğun ismini de Kayhan Ali koyduk. İnşallah hayırlı olur ülke için” şekline konuştu

“KENDİ MERMİLERİMİZLE TÜRK HALKINA SIKIYORLAR”
"Darbecilere söylenecek kelime bulamıyorum" diyen Emir Sönmez şöyle devam etti: “Bizden alınan vergilerle mermi alıyorlar, o mermileri de Türk halkına sıkıyorlar. Gördünüz işte şehitlerimiz de oldu. Allah belalarını versin. Bu gün yaşananları anlayamıyorum. Çocuğum şaşkınlık içerisinde. Çocuğum, ‘her gün sokağa çıkıyorum herkes FETÖ FETÖ diyorlar’ dedi. Bende gel oğlum gidip davamızın peşinden koşalım. Biz bu adı İslam için koyduk. Şimdi yanlış yaptığımızı anladık. 10 yıl önce yaptığımız yanlışı şimdi düzeltmeye çalışıyoruz. Böyle olacağını bilseydim daha önceden değişik bir isim koyardık. İsmini değiştirdik. Şimdi dilekçemizi verdik bekliyoruz” dedi.
(İHA)