SAMSUN (AA) - Samsun'da lise öğrencileri sokak hayvanlarının üşümemesi için atık malzemelerden yaptıkları barınakları sokaklara dağıttı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanlığınca hazırlanan proje kapsamında, sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için barınaklar yapıldı.

Sokak hayvanlarının her zaman yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanı Yalçın Altıntaş, İslamiyet'in her canlıyı merhamet etmeyi, acımayı ve yardım etmeyi emrettiğini anımsattı.

Altıntaş, Samsun'un son 60 yılın en çetin kışını geçirdiğini belirterek, "Bu soğuk havada daha zor bir yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına barınacak yer bulmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Geçtiğimiz yıllarda 25 hayvan barınağını üniversitede dağıtmıştık. Kuşların göç dönemlerinde ağaç dallarına kuş yemli rulolar asmıştık. Şimdi de sokak hayvanlarına barınaklar yaptık." dedi.

Lise öğrencisi Sena Hocaoğlu ise sokak hayvanları için atık malzemelerden evler yaptıklarını anlattı.

Sokak hayvanlarının kış şartlarında barınaksız, aç ve susuz kaldığını ifade eden Hocaoğlu, "Bu barınakların yanlarına su, kedi mamaları tarzında yiyeceklerde koyup hayvanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Önceliğimizi şehir merkezine verdik. Ancak projemiz tüm Samsun'da devam edecek." ifadelerini kullandı.