ZONGULDAK (AA) - Ereğli'deki Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu öğrencileri, harçlıklarını Suriye'nin Halep şehrindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere Zonguldak İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (ZİYAD) Başkanı İlyas Yazıcı'ya verdi.

Okul Müdürü İsmet Kalıçlı, okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilerin kendilerine verilen harçlıkları ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere okul yönetimine teslim etmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Küresel krizin yaşandığı hassas bir dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zalimlere karşı mazlumun yanında durduğunu aktaran Kalıçlı şöyle konuştu:

"Uluslararası toplum bu süreçte insani ve vicdani değerlere sahip çıkamayarak maalesef çok kötü bir sınav verdi. Bebeklerin, kadınların, sivillerin öldüğü, öldürüldüğü bir dünyadayız.

Geçen hergün, her saat bu insani ve ahlaki yıkımın daha da arttığını biliyoruz. Öğrencilerin kısa bir sürede 6 bin 145 lira harçlığı okul yönetimine getirerek teslim etti. Üzerimize düşen sorumluluklarımı yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Çocuklarımız dayanışmaya, birlik ve beraberliğe güzel bir destek sağladılar. Kocaman yürekleri olan çocuklarımıza ve ailelerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından toplanan yardım parası ZİYAD Başkanı Yazıcı'ya teslim edildi.