ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir grup lise öğrencisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde alışveriş yapan kadınlara, poşetlerini taşıyarak yardımcı oldu.

Alaplı Çok Programlı Lisesinden 20 öğrenci, pazarda alışveriş yapan ve poşetlerini taşımakta zorlanan kadınlara toplu taşıma araçlarına kadar yardımcı oldu, karanfil hediye etti.

Okul Müdür Yardımcısı Rafiye Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde öğrencilere böyle bir proje hazırladığını söyledi.

Bir kadın olarak bu güzel projeden dolayı öğrencilere teşekkür eden Aydın, şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin bu projelerine destek olmak amacıyla onlarla pazar yerine geldik. Öğrencilerimiz, pazar poşetlerini toplu taşıma araçlarına kadar taşıyarak, kadınlara yardımcı oldu. Pazarda çalışan kadınlarımıza da karanfil hediye etti. Bu güzel projeden dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

Öğrencilerden Metehan Kocaman da pazar yerinde kadınlara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bugün özel olduğu için onları bir nebze de olsa mutlu etmek için pazar yerinde poşetlerini taşımak istedik. Yaklaşık 5 saat boyunca yaşlı, genç tüm kadınların poşetlerini toplu taşıma araçlarına kadar taşıdık. Ben çok mutlu oldum." diye konuştu.