KARABÜK (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacılar için Karabük'te çocuklar kampanya başlattı.

Karabük İl Öğrenci Meclisi tarafından başlatılan "Harçlığımı Bağışlıyor, Giysi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum" kampanyası kapsamında öğrenciler, harçlıklarının bir kısmıyla giysi ve oyuncaklarını sığınmacı çocuklarla paylaşacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyanın 3 hafta süreceğini söyledi.

Kampanyaya tüm okulların büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Köse, şöyle devam etti:

"Okul Öğrenci Meclis başkanlarıyla yaptığımız toplantıda muhacirler, ülkemize sığınan vatandaşlar için neler yapılabileceği konusunda yaptığımız istişare neticesinde öğrencilerimiz kendi aralarında aldıkları müşterek bir kararla 'Harçlığımı Bağışlıyor, Giysi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum' adlı il genelinde bir kampanya başlattık. Buna okul öncesi eğitim gören çocuklarımız da değil. Bütün okullarımızda bu kampanya destek oluyorlar. Şu anda harçlıklarını bağışladıkları nakdi yardım kampanyası tamamlanmış durumda. Diğer yandan tüm okullarımızda toplanan giysi ve oyuncak kolilerimiz depoda toplanıyor. Toplanan bu giysi ve oyuncakları bölgeye ulaştıracağız."

İl Öğrenci Meclisi Başkanı Batuhan Uğur da güzel bir kampanya olduğunu belirtti. Çok sayıda giysi ve oyuncak topladıklarını vurgulayan Uğur, "'Madem ülkemizde muhacir var biz de onlara ensar olalım' dedik. Bütün okullar bu kampanyaya destek verdi. Topladığımız giysi ve oyuncakları cinsi, yaşı ve türüne göre ayırdık."