ARTVİN (AA) - Artvin'de fen lisesi öğrencilerine yönelik, "Meslekleri tanıma ve kariyer planlama" konulu program düzenlendi.

Artvin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce Artvin Fen Lisesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen programda, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Kemalettin Alpaydın, Artvin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Koray Avcı ve eczacı Yağmur Kurt Kösa, öğrencilere meslekleri hakkında bilgi verip soruları yanıtladı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk, kariyerlerini planlama süreci içindeki öğrencilerin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek adına bu programı düzenlediklerini dile getirdi.

Her şeyden önce iyi insan olunması gerektiğini belirten Ertürk, iyi insan olmanın en önemli kriterlerinin doğruluktan geri adım atmamak, dürüstlükten taviz vermemek ve adil olmaktan geçtiğini söyledi.

Ertürk, sevgiyle dolu olunması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı, anamızı, babamızı, eşimizi, dostumuzu çok sevmemiz lazım. Başarıya giderken sosyal ve kültürel anlamda gelişmemiz lazım. Bir sanatla uğraşmamız lazım. Çünkü bunlar bize farklı bir bakış açısı ve estetik anlayış katar. Sağlıklı bir yaşam için spor yapmamız lazım."

Para için meslek seçimin çok yanlış bir anlayış olduğunu kaydeden Ertürk, "Bir insan kendini nereye ait hissediyorsa o işi yapmalı. İnsan sevdiği işi yaparsa başarılı olur, her başarılı insan da mesleğinden yeteri kadar parayı zaten kazanır. Sevmediğiniz alanda çalışmak verimsizlik getirir. Bu yüzden asla başkalarının sizin için seçtiği mesleği seçmeyin." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci de Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne program dolayısıyla teşekkür etti.