RİZE (AA) - Rize Milli Eğitim ile Gençlik Hizmetleri ve Spor müdürlüklerince hayata geçirilen "Yüzen Okullar Projesi" kapsamında 405 öğrenciye yüzme öğretiliyor.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, proje kapsamında Rize Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda düzenlenen programda, projenin 2015 yılında başladığını ve Türkiye'ye örnek bir çalışma olduğunu belirtti.

Bektaş, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 5 okuldan toplam 567 öğrencinin projeden yararlandığını ifade ederek, bu yıl ise toplamda 7 okuldan 405 öğrencinin yüzme eğitimi aldığını söyledi.

Geçen yıl bu faaliyet için 16 bin liralık harcama yapıldığını dile getiren Bektaş, "Yüzme öğrenen çocuklar üzerindeki psikolojik etkisine bakınca son derece düşük bir rakam. Bu yıl gelişimleri için çok daha ciddi çalışmalar yürüteceğiz. Programımız 1 Haziran 2017 tarihinde tamamlanacak." dedi.

Vali Bektaş, öğrencilerin psikolojik olarak zinde ve mutlu olmalarının olumlu yansımasına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Öğrenci mutlu ise başarılı olmaması için hiçbir neden yok. Öğrencilerimiz bu proje ile hem yüzüyor hem de yüzleri gülüyor. Projenin kişilik ve sağlık gelişimi açısından son derece olumlu yansımalarını görüyoruz. Profesyonel ekibimizce yürütülen bu çalışma örnek teşkil ediyor. Bunun olumlu yansımaları ve geri dönüşünü çocukların gelişiminde ilerleyen yıllarda çok daha net göreceğiz."

Konuşmaların ardından proje kapsamında geçen yıl yüzme öğrenen öğrenciler gösteri sundu.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik de katıldı.