SİNOP(AA) - Boyabat Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, kendi yazdıkları manileri mahallelerinde davul eşliğinde söyleyerek ramazan geleneğini yaşatıyor.

Boyabat Kaymakamlığının "Bizim Projemiz" kapsamında daha önce yok olmaya yüz tutmuş sanatlardan "gölge oyunu" çalışması gerçekleştiren Cumhuriyet İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri, çeşitli mani ve tekerlemeler de yazdı.

Müzik derslerinde davul eşliğinde hem kendi yazdıkları hem de var olan ramazan manilerini okuyan öğrenciler, ramazan ruhunu yansıtan kıyafetlerle mahalleleri dolaşarak davul eşliğinde bunları söylemeye başladı.

Aynı zamanda drama konulu "e-Twinning Projesi"nde yer alan öğrenciler, proje ortakları olan Boyabat Abdurrahman Güneş İlkokulu, Düzce Gölyaka Yunus Emre İlkokulu ve Bulgaristan'ın Panagyurishte şehrinden SOU Nesho Bonchev Okulunu da çalışmalarına dahil etti.

Sınıf öğretmeni Mehmet Akkirman, yaptığı açıklamada, ilk etapta garipsenen etkinliğin yakın çevrelerinden çok ilgi gördüğünü söyledi.

Etkinlikle öğrencilerinin okuma, yazma, anlama, anlatma, araştırma, ürün ortaya koyma gibi disiplinleri kazandığını dile getiren Akkirman, "Ancak hepsinin de ötesinde yoğun geçen bir eğitim öğretim yılını çok eğlenerek mutlu şekilde devam ettirme fırsatı buldular." dedi.