SAMSUN (AA) - Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaokul ile ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin devamsızlık nedenlerini belirlemek amacıyla araştırma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, kentteki bir otelde düzenlenen "Okula devamın ve aidiyetin arttırılması" çalıştayında, öğrencilerin devamsızlıklarının nedenlerini ortaya çıkarmak amacıyla 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 34 ortaokul ile 35 ortaöğretim kurumunu mercek altına aldıklarını söyledi.

Bu kapsamda bu okullarda bin 988 öğrencinin 1 ila 20 gün devamsızlık yaptığını belirlediklerini anlatan Esen, "Öğrenciler arasında yapılan anket çalışmasında, yüzde 25,86'sının geç kaldığında okul yöneticilerinden çekindiği için devamsızlık yaptığı tespit edildi. Yüzde 31,54'ünün derslerin sıkıcı geçmesini, yüzde 19,71'inin de başarısız olduğu dersleri bahane ederek devamsızlık yaptığı ortaya çıktı. Çalışma ile öğrencilerin devamsızlıklarının yoğun olarak okul yönetimi ve öğretmenlerden, kısmen de öğrenci çevresi, akademik kaygılar, aile ve bireysel nedenlerden kaynaklandığı sonucuna ulaşılmıştır." dedi.

Öğrencilerin devamsızlıklarının azaltılması için öğretmenlerin daha anlayışlı davranması, okulda daha az disiplin olması, öğretmenlerin öğrenciyle daha fazla ilgilenmesi ve derslerin daha çekici hale getirilmesi gerektiği sonucuna ulaştıklarını dile getiren Esen, buna yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Çalıştayda, "Öğrencilerin okula devamını sağlamak için şimdiye kadar yapılan uygulamalar, devamsızlık önleyici çalışmalar, okula aidiyet duygusu oluşturmak ve öğrencilerin okula devamını sağlamak için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği" konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı çalıştay yarın sona erecek.