ZONGULDAK (AA) - MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Ereğli ilçesinde bir firma sahibi, 10 yıldır atıl vaziyetteki iş makinesini, teknik lise öğrencilerinin uygulamalı eğitim yapabilmesi için 45 bin lira harcayarak çalışır hale getirdi.

Belen Sanayi Sitesi'nde 2006'dan bu yana faaliyet gösteren iş makineleri tamiri ve yedek parça firmasının sahibi 45 yaşındaki Yılmaz Türkoğlu, Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticilerinin, "Motorlu Araçlar Teknolojisi" bölümündeki öğrencilerinin uygulamalı eğitim görebilmeleri için iş makinesi talebi sonrası harekete geçti.

Yaptığı araştırmalar sonucu Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde 10 yıldır atıl vaziyette bulunan ekskavatörü çalışır hale getirme kararı alan Türkoğlu, okul yönetimi ve Belediyenin de desteğiyle tıra yüklettiği ekskavatörü iş yerine getirdi.

Burada tamiratına başlanan ve 2,5 ayda 5 kişilik ekip tarafından yenilenen iş makinesi, okul idaresine teslim edildi.

Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışma ekibiyle yaptığı değerlendirmenin ardından, "ekonomik ömrünü doldurmuş, masrafları ağır olduğundan belediye garajına terk edilmiş, yaklaşık 10 yıldır atıl vaziyette bulunan ve çalışmayan iş makinesini revize ederek öğrencilerin ders görebileceği şekle getirmek için harekete geçtiklerini" söyledi.

- Öğrencilerin uygulamalı eğitimine destek

Uzun süredir kullanılmayan ve çalışması zor olan makinenin onarım aşamalarına ilişkin bilgi veren Türkoğlu, şöyle dedi:

"Hidrolik aksiyonlarının yanı sıra motor bölümlerinden kaportasına kadar çok detaylı bir çalışma yaptık. 5 Kişilik ekip 2,5 aylık çalışmanın sonucunda makineyi çalışır duruma getirdik. Bunun için yaklaşık 45 bin lira bir masrafta bulunduk. Öğrencilerimiz gördükleri eğitimleri bizzat makine üzerinde uygulamalı olarak yapabilme imkanı bulacak."

Lisenin 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında açılan "Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü"ne 100 bin liraya yakın malzeme desteği sağladıklarını anlatan Türkoğlu, "Açılan atölyeye öğrencilerin ders görebilecekleri motor, hidrolik pompa, şanzıman, yürüyüş takımları gibi aksamları tedarik ederek okulumuza teslim ettik" diye konuştu.

Türkoğlu ayrıca, eğitime büyük önem verdiğini, firmasında çalışan 10 kişinin çoğunun bu okulun mezunları olduğunu sözlerine ekledi.