AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan "Öğrenmenin Yaşı Yoktur" projesinin tanıtımı yapıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, bugüne kadar üniversite olarak pek çok Avrupa Birliği projesi yürüttüklerini söyledi.

Taşova'da yüksekokul açarak otobüs kaptanlığı, posta hizmetleri ve raylı sistemler olmak üzere üç programı hayata geçirdiklerini anlatan Rektör Orbay, "Bilim insanı olarak temel görevlerimiz var. Bazen bilimi bilim için yapıyoruz. Bu da faydalıdır. Ama bilimi toplum için yapmak, toplumun kalkınması için yapmak, asıl görevlerimizden biridir." diye konuştu.

Hazırlanan projenin engelli ve sorunlu görünen kişilerle işsiz kadınları ön plana çıkartarak yapılan bir proje olduğuna işaret eden Orbay, "Projenin 130 katılımcısı var. Bu kişilere meslek yüksekokullarımız bünyesinde aşçılık, yaşlı bakımı ve teknolojiyi kullanma ile ilgili eğitimler vereceğiz." diye konuştu.

Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Burak Bilgin ise, hayat boyu öğrenmenin desteklenmesi kapsamında ülke gelinden bin 207 projenin başvurduğunu, projenin kabul edilen 37 proje arasında yer aldığını anlattı.

Proje ile istihdama katkı sağlamak, uyumlu ve kapsamlı stratejileri geliştirmek, işsiz ve engelli kadınlara pozitif ayrımcılık sağlamak, hayat boyu öğrenme kapsamında farkındalık ve etkinlikler sağlamanın amaçlandığını bildiren Bilgin, İŞKUR'a kayıtlı 25-64 yaş arası işsiz veya ortopedik engelli 130 kadına sertifikalı mesleki ve genel beceri eğitimleri verileceğini kaydetti.