Mersin’de lise öğrencilerinin, din dersinde öğretmenleriyle alay eden görüntüleri internet sitesinde yayınlanınca soruşturma açıldı.
Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde çekildiği ileri sürülen ve bir sosyal paylaşım sitesinde yer alan görüntülere göre, öğretmen sınıfta ders anlatırken, öğrenciler birbirleriyle bağırarak konuşup öğretmenin ders anlatmasını engellemeye çalışıyor. Bununla da yetinmeyen öğrenciler, ayak ayak üzerine atarak karşısında oturdukları öğretmenlerinin kendilerine müdahale etmesine öfkelenerek sıraları yere deviriyor. Sınıfta şarkı söyleyerek öğretmenlerinin sesini bastıran öğrenciler, dersi adeta bir eğlenceye dönüştürerek öğretmenleriyle alay etmeye devam ediyor. Bir öğrenci ise öğretmen ayakta kitap okurken, kendisi onun masasına oturuyor. Bu sırada din dersi öğretmeni, elindeki kitaptan ilahi okumayı sürdürüyor. Ders sırasında öğrencilerin kimi kabadayı tiplemesiyle öğretmene yaklaşıp korkutmaya çalışırken, kimi masanın üzerine oturuyor, bazıları da dans ediyor. Öğrencilerin bu tavırları karşısında öğretmenin çaresizliği ise gözden kaçmıyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Görüntülerin sosyal paylaşım sitesinde yayınlanmasının ardından harekete geçen Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan bu olayın kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, "Konu bize intikal eder etmez olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirdik. Soruşturma sürüyor. Arkadaşlarımız konuyu inceliyor. Aldığımız ilk bilgilere göre, olay 2013 yılında yaşanmış. Görüntülerdeki din dersi öğretmeni de kadrolu öğretmen değil, dışarıdan gelen ücretli öğretmen. Zaten o dönemde tutanaklarla yetersiz olduğu tespit edilerek okulla ilişiği kesilmiş. Müfettiş raporları ortaya çıktığında konuyla ilgili gerekli açıklamayı yapacağız" dedi.
(İHA)