ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde tartıştığı meslektaşını öldürdüğü, arkadaşını da yaraladığı gerekçesiyle yargılanan Türkçe öğretmeni, 14 yıl 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına sanık öğretmen Okan Akın, mağdur yakınları ile her iki tarafın avukatları katıldı.

Meslektaşı Şenol Gegekoğlu'nu öldürdüğü, arkadaşı Ferhat Bulut'u da yaraladığı iddia edilen tutuklu sanık Akın savunmasında, kimseyi öldürmek maksadıyla hareket etmediğini öne sürerek "İki kişi bana saldırdı. Kendimi korumak istedim. Yine de çok üzgünüm" dedi.

Daha sonra hakkındaki karar açıklanan sanık Akın, "kasten öldürmekten" 12 yıl 6 ay, yaralama suçundan 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 14 yıl 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çaycuma ilçesinde geçen yıl 27 Aralık'ta Gemiciler Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Okan Akın, iskambil oynarken kendisini hilecilikle suçlayan Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Şenol Gegekoğlu'nu bıçaklayarak öldürmüş, bir mağazada tezgahtarlık yapan arkadaşı Ferhat Bulut'u da yaralamıştı.