AMASYA (AA) - Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, "Öğretmenler olarak çocuklarımızın hayat kapılarının anahtarıyız. Çocuklarımıza bu kapıyı açıp araladığımız zaman herkes hayata bir yerden tutunacak." dedi.

Yozgat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 12 bin 827 öğrenciyi geleceğe hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının çok verimli ve başarılı geçeceğine inandığını, bu uğurda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli bütün çalışmaları tamamladıklarını kaydeden Yozgat, şöyle devam etti:

"Akademik anlamda Merzifon çevre ilçelere göre iyi. Ama iyinin de sonu yok. Daha iyi olmak iyi olmanın alternatifidir. İlçemizin genel anlamda eğitimde daha da başarılı olması adına eğitim öğretim yılında bütün gayret ve çabamızı sarf edeceğiz. Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından biri, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için tüm imkanlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz.”

Eğitimde en önemli amaçlarından birisinin de öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu vurgulayan Yozgat, "Bir ülkede eğitimin ana nedenlerinden birisi de çocuklarımızı gelecekte iyi bir meslek sahibi yapabilmek. Öğretmenler olarak çocuklarımızın hayat kapılarının anahtarıyız. Çocuklarımıza bu kapıyı açıp araladığımız zaman herkes hayata bir yerden tutunacak. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklar tuzağına kaptırmamak için bizim onların ruh sağlığını çok iyi dizayn etmemiz lazım. Hayata onları adeta ruhunun derinliklerinden bağlamamız lazım." diye konuştu.