SAMSUN (AA) - Kavak'ta aynı binada eğitimin verildiği Merkez Şehit İlhan Kuşan Ortaokulu ile Merkez İlkokulu'nun ayrılması çalışmaları için belirlenen giderleri okul öğretmenlerinin karşılama kararı aldığı bildirildi.

Merkez Şehit İlhan Kuşan Ortaokulu Müdür Vekili Turan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı binada eğitim verilen Merkez Şehit İlhan Kuşan Ortaokulu ile Merkez İlkokulu'nun yeni eğitim öğretim döneminden itibaren ayrılacağını belirtti.

Öğrenci velilerinin talebi üzerine bir arada bulunan ilkokul ile ortaokulun ayrılması için çalışmalara başladıklarını belirten Özcan, "Bina giriş kapısından lavabo kısmına kadar bina ortak kullanılıyordu. Velilerin teklifi ve idarenin de uygun görmesi üzerine ortaokul ve ilkokul bölümlerini ayrı bloklara yerleştireceğiz. Her iki blok arasını ayırıp, giriş ve çıkışları, lavaboları, öğretmenler odası ayrı olacak." dedi.

Özcan, gerek devlete gerekse velilere yük olmamak için okul öğretmenleri olarak yürütülen çalışmalarda boya, tamirat, donanım ve işçilik ücretlerini karşılama kararı aldıklarına ifade ederek, örnek davranışlarından dolayı öğretmenlere teşekkür etti.