ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde sözleşmesi sona eren öğretmenlerini geri isteyen öğrenciler, öğretmenin evinin önünde görevine dönmesi için eylem yaptı.

İlçeye bağlı Gülüç beldesindeki Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri sözleşmesi sona erdiği gerekçesiyle ilişiğini kesen matematik öğretmenleri Duygu Kayahan'ın evinin önünde eylem yaptı.

"Duygu hocanın gitmesini istemiyoruz", "Duygu hoca gitmedi, gitmeyecek", "Öğretmenimizi çok seviyoruz", "Bizi bırakma Duygu hoca", "Matematiği seninle sevdik" yazılı dövizlerle gelen ve slogan atan öğrencileri gören öğretmen Kayahan ise göz yaşlarına hakim olamadı.

Oturduğu apartmanın camından bir süre öğrencilerine okula dönmelerini söyleyen Kayahan, ısrar üzerine evinden çıkarak öğrencileriyle buluştu.

Öğrenciler, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında matematik öğretmenlerini çok sevdiklerini ve öğretmenlerinin yeniden gelebilmesi için topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığına kadar ulaştıracaklarını söyledi.

Kayahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa bir süre öğretmenlik yaptığı okulda kadrolu matematik öğretmenin gelmesiyle sözleşmesinin sona erdiğini belirterek, "Öğrencilerimin evimin önüne gelmesi ve böyle bir şey yapması beni çok duygulandırdı. Matematik zaten zor, beni sevmezler ise matematiği de sevmezler. Beni sevmeleri için her şeyi yaptım, onları sevdim başka bir şey yapmadım." diye konuştu.

Bir süre öğretmenlerinin apartmanının önünde bekleyen öğrenciler daha sonra dağıldı.