SAMSUN (AA) - FATMA KALAY / İRFAN AĞCA - Samsun'un Vezirköprü ilçesinin merkeze uzak köylerinden Şentepe'de, ilkokul öğrencileri, öğretmenlerinin tahta ve sac kullanarak yaptığı derme çatma oyun parkının Vezirköprü Belediyesi tarafından yenilenmesinin sevincini yaşıyor.

Öğrencilerinin park özlemini gidermek için, geçen yıl ahşap malzemenin üzerini sacla kaplayarak kaydırak ve tahterevalli yapan ana sınıfı öğretmeni Mehmet Çapa'nın çabaları sonuç verdi. Çapa'nın derme çatma da olsa öğrencilerine park kazandırmasının ardından Okul Müdürü Ahmet Çiftçi de okula yeni park yapılması için girişimlerde bulundu. 

Parkla ilgili basında yer bulan haberler ve Çiftçi'nin girişimleri sonrası Vezirköprü Belediyesi iki hafta önce okul bahçesine yeni park kurdu.

AA muhabirine, 3 yıldır Şentepe İlkokulu'nun ana sınıfında görev yaptığını anlatan Mehmet Çapa, askere gitmeden önce köylünün de desteğiyle öğrencilerine tahta ve sacdan park yaptığını, 2015 yılı Şubat ayında askerlik görevini tamamlayarak okula döndüğünü söyledi.

- "Öğrencilerimiz topraktan kayıyordu"

Küçük bir öğrencisinin toprak alanda kaydığını görünce, park yapmaya karar verdiğini ifade eden Çapa, şöyle devam etti:

"Öğrencimizin biri okulumuzun arka tarafında topraktan kayıyordu. Ben de bir şey olur korkusuyla öğrenciye 'oğlum yapma başına bir şey gelir' dedim. O da bana 'öğretmenim siz bize söz vermiştiniz, buraya park yapacaktınız, biz kayacaktık. Siz yapmadınız biz de kaymaya devam edeceğiz' dedi. Bir şey diyemeden boynu bükük döndüm. Bundan Ahmet öğretmene de bahsettim. Sonra köydeki imkanlarla çocuklar için park yaptım. Yeni parkın yapılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin mutluluğu yüzlerinden okunuyor, vakitlerinin çoğunu burada geçiriyorlar."

Okul müdürü Çiftçi ise okula yeni bir park kazandırmanın mutluluğunu çocuklarla yaşadıklarını söyledi.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'e teşekkür eden Çiftçi, içinde salıncak, tahterevalli, kaydırak bulunan parkın köy çocuklarını mutlu ettiğini anlattı.

Okulda 45 öğrencileri olduğunu hatırlatan Çiftçi, 3 öğretmenle 2 derslikte eğitime devam ettiklerini, sene başından itibaren geliştirdikleri projelerle çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Öğrenciler ise yeni oyun parkına kavuştukları için mutlu olduklarını belirterek, emeklerinden dolayı öğretmenlerine teşekkür etti.