Cumhuriyet Gazetesi İnternet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti” tweeti nedeniyle yargılandığı davada 3 yıl 1 ay hapse çarptırıldı.

Cumhuriyet Gazetesi’nin internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’in ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak’ suçlarından yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, dava kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanık Oğuz Güven ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanık Oğuz Güven’e bir önceki celse cumhuriyet savcısının esasa dair açıkladığı ve bu duruşmada tekrar ettiği görüşüne karşı bir diyeceği olup olmadığı sordu. Güven, şehit savcının ölümü üzerine internet üzerinde yazılan tüm yazıların kendisinin suçuymuş gibi yorumlandığını belirterek, “Tüm suçum sehven yazılan bir kelimedir. Bu kelime de yayınlandıktan 52 saniye sonra silinmiştir. Tarafıma bir de PKK suçlaması yöneltilmiştir. İnternet sitesinde yayımlamak zorunda olduğum haberlerden de suç isnadı yapılmaya çalışılmaktadır. Gazeteci olarak görevimiz haber yapmak ve paylaşmaktır. Beraatimi istiyorum” dedi.

İKİ AYRI SUÇTAN 3 YIL 1 AY HAPİS

Kararını açıklayan heyet, sanık Güven’i “PKK/KCK silahlı terör örgütünün bildiri veya açıklamalarını yayınlamak” suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan ise 1 yıl 10 ay 15 gün olmak üzere toplamda 3 yıl 1 ay 1 gün hapse çarptırdı. Sanığın kişilik özellikleri ve duruşmalardaki tutum ile davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, bir daha suç işlemeyeceği hususunda kanaat oluşmadığı gerekçesiyle sanığın cezasını ertelemedi.

(Başak Akbulut/İHA)