KARABÜK (AA) - Karabük'te yeni açılan bir özel okulun inşaatında çalıştırılan bir grup işçi, ücretlerini alamadıkları iddiasıyla okul yönetimini protesto etti.

Okul inşaatını yapan müteahhit firma yetkilileri ve bu firmada çalışan bir grup işçi, Yeşil Mahalle'de bulunan ilk ve orta öğretim alanında eğitim veren özel okulun önünde toplandı.

İşçiler, okula girmeye çalışan kurucu temsilci Erdal Akıncı'yı durdurdu. Müteahhit firma sahibi Sebahattin Yüksel, Akıncı'dan işçilerin ödenmediğini iddia ettiği ücretlerin ödenmesini istedi.

Sözlü tartışmaların yaşanması üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Polisin dağılmalarını istediği işçiler, protestoya son verdi.

Yüksel, yaptığı açıklamada, tamamladıkları okul projesinde sözleşme dışında perde duvarlar, havuz, kamera gibi işler de yaptıklarını söyledi.

Bu işler için anlaştıkları parayı tahsil edemediğini iddia eden Yüksel, bu yüzden işçilerin ücretlerini de veremediğini kaydetti.

İddiaların asılsız olduğunu savunan Akıncı ise "Böyle bir durum varsa bile burada hiçbir çocuğun huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Mahkemeye verilir. Biz de bununla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Mahkemenin verdiği karar hepimizi bağlar. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Türkiye bir hukuk devletidir. Zorbalıkla, yol keserek, çocuklara gösteri yaparak bu iş olmaz. Ayrıca tamamlanmayan işler ve yaşanan süreçler nedeniyle ciddi olarak mağduruz. Ben müteahhitle yaptığım anlaşma gereği ödemem gereken tüm ücreti eksiksiz ödedim." sözlerine yer verdi.