RİZE (AA) - Rize Milli Eğitim Müdürlüğü, Çamlıhemşin ilçesinde dış cephe tadilatı sürdüğü halde eğitime başlanıldığı gerekçesiyle velilerin şikayetçi olduğu okulda, eğitim öğretim saatleri dışında inşaat yapıldığını ve ilgili firmanın beyanına göre çalışmanın 15 günlük süre içinde bitirileceğini bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Merkez Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu binası mantolama işinin, Çamlıhemşin Köylere Hizmet Götürme Birliğince 4 Ağustos 2015'te ihale edildiği belirtildi.

Okulun eğitim-öğretim başlamadan bitirilmesinin planlandığı, mantolama ve badana işinin tamamlandığı ancak ahşap kasnaklar ve içindeki desen bölümlerinin yetiştirilmediği kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Eğitim-öğretim başlamadan önce ilgili ihaleyi alan firmayla yapılan görüşmede, işin eğitim-öğretim başlamadan bitirileceği beyan edilmiştir. Okulun iç kısmı eğitim-öğretime hazır hale getirilerek 28 Eylül 2015'te eğitim-öğretime başlanmıştır. Eğitimin başladığı hafta okul önündeki iskele kaldırılmamış, yerinde yapılan incelemede 3 gün içerisinde işin bitirileceği taahhüt edilmiş ancak ilgili firma sahibi taşeron tarafından dolandırıldığını iddia edip mağdur olduğunu, işi bitirme süresinin henüz bitmediğini, özel bir çaba sarf edip işi bitireceğini dile getirmiştir."

Açıklamada, konuyla ilgili gerekli tedbirlerin alındığına işaret edilerek, "Bahsedilen okulumuzda eğitim öğretim saatlerinde inşaat işine devam edilmesine izin verilmeyip okulun iç kısmında eğitime mani bir durum bulunmamaktadır. İddia edildiği gibi tehlike arz edecek bir durum bulunmamaktadır. Azami ölçüde tedbirler alınmıştır. Tamamı taşımalı olan okulumuzda eğitim saatleri dışında inşaat yapılmakta ve ilgili firmanın beyanına göre 15 günlük bir süre içinde çalışma bitirilecektir" ifadesine yer verildi.

Öte yandan, ihalede iş bitirme tarihinin 18 Ekim 2015 olarak belirlendiği kaydedildi.