SAMSUN (AA) - Samsun Zafer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde zihinsel engelli çocukların spor yapması için spor salonu açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın tamilatlarıyla gönderilen spor aletleri, okulun içinde yapılan oluşturulan spor salonda zihinsel engellilerin kullanımına açıldı. 

Spor salonunun açılış kurdelesini kesen Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Özyurt, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın tamilatlarıyla okula spor aletleri aldıklarını söyledi.

Okula yardım ve desteklerde bulunmaya devam edeceklerini belirten Özyurt, "Ben de bir okulda görev yaptım ve bu tür katkıların ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu biliyorum. Bizim de eğitime biraz katkımız olsun, çorbada tuzumuz bulunsun istedik" dedi.

Okul Müdürü Resul Aygün ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a okula verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, "Çocukların enerjilerini atacak bir alan okulumuzda yoktu. Bu salonda çocuklarımız enerjilerini atacak ve spor yapması sağlanacak" diye konuştu.

Açılışa katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, zihinsel engelli öğrencilerle masa tenisi oynadı.