ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta bıçaklanarak öldürülen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Asma İşletme Müdürü Avni Cinel, iş yerinde anıldı.

Asma İşletme Müdürlüğü önünde Cinel adına yaptırılan anıt önündeki törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Cinel'in eşi Fatma Cinel anıta karanfil bıraktı.

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Avni Cinel'in, hiçbir zaman unutmadıklarını söyleyerek, "Alçakça bir saldırı sonucunda görevi başında hayatını kaybeden meslektaşımız Avni Cinel'in bugün ölümünün 11'inci yıl dönümü. Ne yazık ki o günden buyana şiddet, baskı ve korku toplumun her kesiminde hakim olmuştur. Meslektaşımızı hiçbir zaman unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği, Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel de Cinel'in ölümünün 11'inci yıl dönümünde bir araya geldiklerini belirtti.

Cinel'in görevi başındayken hunharca bir cinayete kurban gittiğini hatırlatan Yüksel, şöyle konuştu:

"Bizi en çok üzen ise buna neden olan kişinin içimizden biri olması bir maden emekçisi olmasıdır. Ülkemizde meslektaşlarımızın uğradığı saldırılar ve cinayetler devam etmektedir. En son Soma faciasında 5 maden mühendisi arkadaşımız farklı bir iş cinayetinde yaşamını kaybetmiştir. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını ayırt etmeden gerekli mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Avni Cinel arkadaşımızın anısı önünde saygı ile eğiliyoruz."

Anma törenine, Cinel'in ailesi ve yakınları, bazı sendika yöneticileri ile işçiler katıldı.

Cinel, 16 Eylül 2004'te, ocak şeflerine talimat vermek üzere gittiği tertip yazıhanesinden çıktığı sırada, işten çıkartılan maden işçisi Nevzat Aydın'ın bıçaklı saldırısında hayatını kaybetmişti.