Kanser hastası Stoddart (76), geçen yıl aralık ayında İngiltere'de  hayatını kaybetti. Stoddart’ın bedeni, İngiltere'de yakıldı ve vasiyeti üzerine  küllerinin bir kısmı eşi Patrick Stoddart tarafından Fethiye'ye getirildi.

Üzerine eşinin ve kendisinin fotoğrafları bulunan tişört giyen Patrick  Stoddart, iki yıl önce eşinin uçuş yaptığı yamaç paraşütü pilotu Şenol Arat ile  Babadağ’ın bin 200 metre pistinden kalkış yaptı. Bir süre uçan Stoddart, eşinin  küllerini Ölüdeniz'e savurdu. Arat, küllerin savrulma anını aksiyon kamerasıyla  görüntüledi.


İnişin ardından gazetecilere açıklama yapan Stoddart, 30 yıllık evliliklerinde her anlarının çok mutlu geçtiğini söyledi.

"EŞİM BURAYI ÇOK SEVİYORDU"

Eşinin hastalığını iki yıl önce Fethiye’ye tatile geldiklerinde  öğrendiklerini anlatan Stoddart, "Eşim yamaç paraşütü yapmak istedi. Hatta ona  'Sen çılgın mısın?' diye tepki gösterdik. Buna rağmen ısrar etti ve yamaç  paraşütüyle uçuş yaptı. Uçuş sırasında da hastalığını yamaç paraşütü pilotuyla  paylaşmış. Ölmeden önce küllerinin Babadağ'dan denize savrulmasını istedi. Eşim  burayı çok seviyordu. Ben de daha önce uçuş yaptığı pilotla onun anısına bu uçuşu  gerçekleştirdim ve vasiyetini yerine getirdim." diye konuştu.